Zašto (skoro) svaki treba da se protežu, kada oni noseČini se da postoji puno konfuzije oko troškova ili njihov nedostatak mišićne istezanje ubrzati oporavak nakon treninga. “Istezanje čisti svoju mliječnu kiselinu”, i druge slične tvrdnje obiluju. Je li to istina?

Vrsta.

Prvo, važno je razumjeti razliku između растяжкой za oporavak i растяжкой za preoblikovanje http://mobms.hr/.

Oporavak

Tijekom treninga, mišići su dizajnirani da rade. Tijekom ovog rada, gorivo koristiti gore, otpad postaviti i strukturu mišićnih vlakana ugrožena više mikro-разрывами. Zamislite banket, za usporedbu, tijekom kojeg se hrana jede, smeće se nakuplja (salvete, pile za kosti, i tako dalje), i postavke tablice povrijeđeno. Prije nego što sljedeći banket trebate napuniti zalihe hrane, počistiti smeće i poništite stolovi.

Za mišiće ovaj proces vraćanja za sljedeći događaj se zove oporavak. Mišić se vraća u punu funkciju bez boli.

To nije proces koji će dovesti do promjene tijela u stvarnosti, ali je važno za sportaša koji se žele natjecati na najvišoj razini više puta tijekom kraćeg razdoblja.

Sportaši su pokušali mnoge stvari, da se ubrza oporavak: krioterapija, masaža, kompresija, uranjanje u ledenu vodu, istezanje, гипербарический kisik, anti-upalni lijekovi i электромиостимуляция, da spomenemo samo nekoliko. Ove mjere usmjerene na smanjenje mliječne kiseline, markera za upale i drugih molekula, koji se gomilaju nakon intenzivnog vježbanja.

Od njih dosljedno je na snazi samo masaža. Više istraživanja je pokazao da se povlačiti ne pomaže mnogo u неныжном uklanjanju ili ne služi u bilo kojem svojstvu ubrzati tijek spašavanja mišića.

Rekonstrukcija

RekonstrukcijaVećina od nas ne treniraju za profesionalne natjecanja, ali se obučavaju da budu zdravi, da izgubite težinu i poboljšati svoje raspoloženje.

Za to nam je potrebno da se koncentriraju na reakcije našeg tijela na pregradnja vježbe, da nije isto, da je oporavak nakon vježbanja.

Jasno rečeno, kada smo dosljedno vježbe, naša tijela prilagođavaju na ovu stresom, promjenom strukture mišića, metabolizam i fiziologiju. Upravo to promjena, da pregradnja, što dovodi do sve pozitivno prednosti vježbanja. Držeći se našeg primjera s informacijama, ako bi smo shvatili da se na svakom događaju će prisustvovati 500 ljudi, ali danas imamo samo 10 stolova, mi smo se promijenili našu sposobnost biti spremni za sljedeći događaj. Mi povećala bi se efikasnost u kuhinji i instalirali bi više stolova. Također, naše tijelo remodels kako da se prilagode na povećanje treninga.

Mnoge studije također su provedena kako bi se utvrdilo kako optimizirati reakcije tijela ремоделинг za rad. Nakon 35-ak godina učenja pojavljuju se šest varijabli koje dosljedno pomažu tijelu u svojim nastojanjima reorganizacije u odgovoru na vježbe: vrijeme obroka (posebno proteina), tip vježbe, Masaža, san, kreatin s niskom dozom i-pogodili ste—istezanje.

Možda najviše poznatim i prihvaćenim prednosti vježbe istezanja mišića su poboljšan ili je podržan raspon pokreta, ili i jedno i drugo; poravnanje kostiju i zglobova; i jačanje vezivnog tkiva—svih elemenata, оптимизирующих učinkovitost. Mnoge studije su pokazale da vježbanje fleksibilnosti (davanje pažnje istezanje mišića u okviru programa vježbi) izravno poboljšava funkciju mišića, kao i ultrazvučni slike zabilježile su povoljne promjene u mišićne arhitekturi nakon tjedana redovitog istezanja, kao što su dulja vlakna. Štoviše, nedavna studija je jasno pokazala da je istezanje s vremenom poboljšava dotok krvi u mišiće tijekom naknadne vježbe kod životinja.

Prethodni negativan komentar oko istezanje mišića može dovesti u zabludu slučajnog promatrača. To je istina, da su istraživanja pokazala, statički postupci istezanje (postići, držite u roku od 30 sekundi, otpustite, sljedeći protežu) prije treninga ili natjecanja dovode do smanjenja snage tijekom ovog događaja, i što se proteže do aktivnosti ne sprječava ozljede, kao što je dugo mislio. Ali to su vrlo specifične okolnosti koje se ne odnose na većinu ljudi.

Tako mi se protežu ili ne?

Ako ste elita je sportaš koji pokušava smanjiti ozljede, povećati snagu, ili ubrzati oporavak mišića neposredno prije sljedeći događaj—onda nema.

Ako većina ljudi, koja se bavi sportom, худеете, поправляетесь i poboljšati raspoloženje-onda je odgovor potvrdan. To će pomoći pri ремоделировании mišića, jačanju vezivnog tkiva, poboljšanju raspona pokreta, usklađivanje zglobova i, možda, krvotoku u vrijeme naknadne vježbe-sve blagotvoran efekt na duge staze.